lauantai 19. maaliskuuta 2011

Jos ei hyvällä, niin vielä paremmalla


(Autotarrakuva otettu ennen äänestysnumeron saantia, mutta numerohan on 107) :)
Japanin maanjäristys ja tsunami ovat olleet maailman uutisotsikoissa ykkösasioina. Hätä ja tuska on tiedossa kaikkialla.
Myös Japanin erittäin vakava ydinvoimalaonnettomuus on saanut ydinenergia-alan asiantuntijat ottamaan kantaa siihen, mitenkä Japanilaiset selviävät katastrofistaan.
Suomen, kuin myös kaikkien muidenkin maiden tulee ojentaa auttavat kätensä Japanille.
Yhteinen, kaikkien kansakuntien antama apu esim. helikopterit, pumppulaitokset, teltat, huovat, ruoka, lääkkeet, pelastuspartiot, pelastuskoirat, lääkintäpartiot, erityisasiantuntijat jne. ovat katastrofialueella tarpeellisia.
Emme saa jäädä sivustaseuraajiksi. Tämä katastrofi koskee kaikkia meitä.
Tekninen osaaminen on nykyään korkeatasoista ja tehokasta (onneksi myös Japanissa) maailmassa. Kaikki tuo osaaminen tulee suunnata Japanin tuhoalueille ja estämään tuhoutuneiden ydinvoimaloiden enempi saastuttaminen.
Japanin hätä on koko maailman hätä.
Emme liioin voi koskaan tietää, milloin me kansakuntana tarvitsemme toisten maiden apua
Lähettäkäämme siis apumme merten taakse, sieltä se palautuu ajallaan.

Mauno Jouppi, Isokyrö
Kansanedustajaehdokas, Kristillisdemokraatit
Vaasasn vaalipiiri

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Maailman meno


Mikä maanpiiriämme kohtaa ja on jo kohdannut?
Hallitsijat haluavat valtaa keinolla millä hyvänsä. Valta sokaisee ja ihminen on valmis käyttämään väkivaltaakin asemansa pönkittämiseksi. Ihmiset joutuvat jättämään kotinsa, maansa ja mantunsa paetessaan hirmuhallitsijoita käskyläisineen. Maanjäristyksiä, tulvia, kuivuutta, tuhohyönteisiä, ydinvoimalaonnettomuuksia, myrskyjä, hallaa jne. Luonnonkatastrofeja on aina esiintynyt. Tutkimusten mukaan viimevuosisatoina enemmänkin kuin muulloin
Ydinvoimalaonnettomuudet ovat tätä aikaa,jota nyt parhaillaan elämmme.
Ihminen on rakentanut ja suunnitellut sellaista, mikä ei kestä luonnonvoimien jyllätessä, vaikka turvallisuuteen olisi panostettu miten paljon hyvänsä.
Maanviljelyksen, ruoantuotannon ja tavallisen arkielämän arvo tulee nopeasti ymmärrykseen, jos (ja kun) ydinsaaste leviää ja tavallinen elämänmeno horjuu.
Suomen pellot ovat raivatut viljelemistä varten.
Viljan varmuusvarastoja tulisi olla vähintäin pariksi vuodeksi eteenpäin. Monenlaiset luonnonkatastrofit ja saasteet, ovat vaikuttamassa maailman ruoan tuotantoon. Nyt kun vielä on "hyvän sään" aika, Suomen peltoja tulee viljellä ja varjella tehokkaasti. Suomessa maanviljelys on korkeatasoista ja viljasadot ja muu tuotanto on ollut hyvää.
Maatalouden tukijärjestelmät on pidettävä kunnossa tulevaisuudessakin. Liha ja maitotiloja tarvitaan tuottamaan puhdasta lähiruokaa meille kuluttajille.
Bioenergiaa, uusiutuvia luonnonvaroja, kuten aurinko-,tuuli-ja maalämpöä jne. sähkö- ja lämpöenergian tuotantoon olisi entisestäänkin kehitettävä ja suunnattava varoja tutkimuksiin.
Ydinvoiman vaarat ja sortumisherkkyys ovat tällä hetkellä vakavaa todellisuutta.
Meidän on syytä rukouksin pyytää apua ja helpotusta Japanin kansalle ja koko maailmalle.

Mauno Jouppi, Isokyrö
Kansanedustajaehdokas, Kristillisdemokraatit
Vaasan vaalipiiri

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Onko mikään hyvin maassamme.

Keskustelin muutama päivä sitten tulevista vaaleista parin miehen kanssa.
Toinen miehistä kysyi minulta, mitä parannuksia lupaan ehdokkaana.
En ehtinyt vielä edes suutani avaamaan, kun miehistä toinen ehätti kehumaan, että meillähän on kohtuullisen hyvin kaikki. Pysyisivät asiat edes tällä tasolla jatkossakin.
Joissakin asioissa näin ehkä onkin. Asiat ovat kohtuullisen hyvin.
Olisi ehkä ns "hyvä lupaus," jos voisi vakuuttaa, että kaikki pysyy nykyisellään.
Elämme kuitenkin epävarmoja aikoja, joten hyvien lupausten antaminen on mahdotonta (tai paremminkin lupauksien TOTEUTUMISEN lupaaminen).Toiminta asioiden eteenpäinmenon hyväksi on minulle ehdottoman tärkeää.
Valtion ja kuntien velkaantuminen on kuitenkin tosiasia. Palvelujen yläraja alkaa olla maksimissaan kuntapuolella.
Mielestäni tulisikin siirtää valtion maksettavaksi joitain kuntien tämänhetkisiä kustannusmaksuja. Esimerkiksi omaishoidon tuki on yksi sellainen.
Jos omaishoidontuen maksaminen siirtyisi Kelalle olisivat ne yhtenevät ja saman suuruiset omaishoitajille.
Tällä hetkellähän kunnilla on oikeus määritellä paljonko budjettiin varataan rahaa omaishoidon tukeen ja määrärahat ovat pienet, koska "säästää täytyy".
Tasapuolisuus ei toteudu eri kuntien maksamissa korvauksissa.
Omaishoidon tuen tulisi ehdottomasti kartuttaa eläkettä. Omaishoitajat tekevät pyyteetöntä työtä sydämellään. Heidän tulee saada kohtuullinen korvaus työstään, joka työ koituu kohtuulliseksi myös yhteiskunnallemmekin.
Paljon on maassamme asioita jotka ovat hyvin ja ne on lainsäädännöllä laadittu turvaamaan kansalaisia.

Aiheettomasti valittamalla saamme vain myrkytettyä ilmapiirin ja katkeruus valtaa mielet. Sellainen ei useinkaan auta asioiden eteenpäin menemisessä.
Meillä jokaisella on oma henkilökohtainen vastuumme lähimmäisistämme, jotka tarvitsevat toisen ihmisen läheisyyttä.
Kiitos Jumalalle meille antamistaan hyvistä lahjoista.

Mauno Jouppi, Isokyrö
Kansanedustajaehdokas, Kristillisdemokraatit
Vaasan vaalipiiri