maanantai 14. maaliskuuta 2011

Maailman meno


Mikä maanpiiriämme kohtaa ja on jo kohdannut?
Hallitsijat haluavat valtaa keinolla millä hyvänsä. Valta sokaisee ja ihminen on valmis käyttämään väkivaltaakin asemansa pönkittämiseksi. Ihmiset joutuvat jättämään kotinsa, maansa ja mantunsa paetessaan hirmuhallitsijoita käskyläisineen. Maanjäristyksiä, tulvia, kuivuutta, tuhohyönteisiä, ydinvoimalaonnettomuuksia, myrskyjä, hallaa jne. Luonnonkatastrofeja on aina esiintynyt. Tutkimusten mukaan viimevuosisatoina enemmänkin kuin muulloin
Ydinvoimalaonnettomuudet ovat tätä aikaa,jota nyt parhaillaan elämmme.
Ihminen on rakentanut ja suunnitellut sellaista, mikä ei kestä luonnonvoimien jyllätessä, vaikka turvallisuuteen olisi panostettu miten paljon hyvänsä.
Maanviljelyksen, ruoantuotannon ja tavallisen arkielämän arvo tulee nopeasti ymmärrykseen, jos (ja kun) ydinsaaste leviää ja tavallinen elämänmeno horjuu.
Suomen pellot ovat raivatut viljelemistä varten.
Viljan varmuusvarastoja tulisi olla vähintäin pariksi vuodeksi eteenpäin. Monenlaiset luonnonkatastrofit ja saasteet, ovat vaikuttamassa maailman ruoan tuotantoon. Nyt kun vielä on "hyvän sään" aika, Suomen peltoja tulee viljellä ja varjella tehokkaasti. Suomessa maanviljelys on korkeatasoista ja viljasadot ja muu tuotanto on ollut hyvää.
Maatalouden tukijärjestelmät on pidettävä kunnossa tulevaisuudessakin. Liha ja maitotiloja tarvitaan tuottamaan puhdasta lähiruokaa meille kuluttajille.
Bioenergiaa, uusiutuvia luonnonvaroja, kuten aurinko-,tuuli-ja maalämpöä jne. sähkö- ja lämpöenergian tuotantoon olisi entisestäänkin kehitettävä ja suunnattava varoja tutkimuksiin.
Ydinvoiman vaarat ja sortumisherkkyys ovat tällä hetkellä vakavaa todellisuutta.
Meidän on syytä rukouksin pyytää apua ja helpotusta Japanin kansalle ja koko maailmalle.

Mauno Jouppi, Isokyrö
Kansanedustajaehdokas, Kristillisdemokraatit
Vaasan vaalipiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti