maanantai 22. lokakuuta 2012

Arvomaailma



Jokaisella ihmisellä on halu toteuttaa sitä, mikä itsestä on hauskaa.
Ylläolevassa kuvassa olen lähdössä vävyn moottoripyörällä koeajolle. Täytyy sanoa, että hauskaa oli, eikä vähiten sivustaseuraajilla.
Helteisenä kesäpäivänä moottoripyörä tuntui oikein sopivalta kulkupeliltä.
Itselläni oli moottoripyörä, kun olin nuori. Sillä oli lähdettävä syrjäkylältä liikkeelle, satoi taikka paistoi, kesällä ja talvella. Ei ollut valinnanvaraa.

Arvoista ja arvovalinnoista tulisi käydä jatkuvaa keskustelua.
Me kaikki olemme tietoisia maailman- ja oman maamme pahoinvoinnista. Mikäli taas itsellä menee "hyvin"", välinpitämättömyys valtaa mielen ja kävelemme helposti kärsivän  ja puutteessa elävän lähimmäisen ohi.
Voimme ajatella niinkin, että pahoinvointi on henkilön oma vika, tai syytämme yhteiskuntaa kaiken pahan alkuna ja juurena.
Itseni kohdalla arvomaailmassani tapahtui täyskäännös kaksikymmentä neljä vuotta sitten. Arvot jotka siihen saakka olivat ohjanneet ja hallinneet elämääni  kääntyivät täysin päälaelleen.
Elämänarvoni alkoivat saada kasvuaan Raamatusta.
Jeesuksen kehoitus "Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" on läpi Raamatun kulkeva punainen lanka ja tuli myös minun ohjenuorakseni.

Kristillinen kasvatus kotona ja kouluissa kannattaa.  Lasten on hyvä käydä myös pyhäkoulua. Vanhemmille kiitos, jos jaksavat lapsiaan pyhäkouluun viedä ja lähettää.
Uskonnon opetus kouluissa tukee lasten kristillistä kasvatusta, joten opetusta ei missään tapauksessa saisi enää nykyisestä supistaa.
Arvovalinnat tehdään yleensä jo lapsena, seuraten omien vanhempien valintoja.
Usko Jeesukseen on turvallinen perusta elämälle maailman myllertäessä..

"Herra lasten ystävä, sua tahdon kiitellä, sulle annan sydämeni, sulle uskon elämäni. Aamen".
Tälläisen iltarukouksen minä opin omilta vanhemmiltani.



Mauno Jouppi, Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas
NUMERO 79


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti