tiistai 16. lokakuuta 2012



Me Kristillisdemokraatit haluamme olla turvallisuuden tekijöitä

Jo perheissä luodaan tavallaan kunnan tulevaisuutta. Siksi onkin tärkeää, että perheet saavat  kasvatustyöhönsä riittävästi tukea.
Kunnan on voitava tarjota perhetyön ja kodinhoidon palveluita perheisiin, jotka ovat senkaltaisen avun tarpeessa.
Kotihoidontuen kuntalisät vahvistavat perheiden valinnanmahdollisuuksia oman lapsen hoidossa ja  kunnallisen päivähoidon laadusta ja riittävästä henkilöstömitoituksesta on huolehdittava.
Myös koulukiusaamiseen on puututtava voimakkaammin jokaisessa koulussa. Lapsella on oikeus turvalliseen koulupäivään.
Opettajille on annettava riittävät valtuudet järjestyshäiriöihin puuttumiseksi. Fyysisestä kouluympäristöstä täytyy pitää huolta, niin että jokainen koulu on homevapaa.

Kunnissa on luotava myös edellytykset hyvälle vanhuudelle.
Ikäihmisten kotona asumista on tuettava panostamalla kotipalveluihin ja omaishoitoon. Laitoshoitoa on kehitettävä arvokkaan ja turvallisen vanhuuden takaamiseksi

Riittävä toimeentulo on kuntalaisen turvallisuudentunteen kannalta keskeistä. Työllisyyden edistämiseksi on tehtävä mahdollinen. Tarvitaan parempia yhteyksiä koulujen ja työelämän välillä sekä paikallisten vahvuuksien parempaa hyödyntämistä.

Kuntien on vahvistettava yrittäjämyönteistä ilmapiiriä ja luotava yrityksille kasvun edellytyksiä. Kunnissa on suunnattava voimavaroja omien tulojen kasvattamiseen eli käytännössä elinkeinopolitiikkaan. Paikallisille yrittäjille on tarjottava todellinen mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin pilkkomalla hankintoja pienempiin osiin.

Tarvitaan aitoa välittämistä lähimmäisestä. Yhteisöllisyyden kokemus luo aineetonta hyvinvointia, jota kunnalla on mahdollisuus vahvistaa esimerkiksi kehittämällä vapaa-ajantoimintoja ja vahvistamalla yhteistyötä seurakuntien ja järjestöjen kanssa.

Sinä olet vaikuttaja, joka äänestät arvopohjasi mukaista ehdokasta.

Minä olen ylläolevan Kristillisdemokraattien vaaliohjelman kannattaja. On kysymys kuntalaisten hyvinvoinnista.

Mauno Jouppi,   Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas Isossakyrössä
NUMERO 79

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti