tiistai 30. lokakuuta 2012

Hevosvoimaa




Raamatussa, psalmissa 20, jakeessa 8, sanotaan: "Toiset turvaavat vaunuihin, toiset hevosiin, mutta me tunnustamme Herran, Jumalamme nimeä".
Kuka on se Herra ?
Jeesus Kristus on Herra.

Valtioiden turvallisuutta puolustetaan armeijan voimin. Isänmaan puolustamiseen pidetään yllä puolustuslaitosta, hankitaan aseita ja koulutetaan sotilaita  mahdollista hyökkääjää vastaan. 
Raamatussa sanotaan  Roomalaiskirjeen 13 luku, jakeet 1-4 näin:

"Jokainen olkoon alaminen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on.
Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat. Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan;
mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion.
Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden , jotka tekevät pahaa. 
Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä sat siltä kiitoksen; Sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi.
Mutta , jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee".

Esivallan miekka on siis oikeuslaitos, puolustuslaitos ja poliisi.
Mikä sitten uhkaa turvallisuuttamme? Me ihmiset olemme uhka toisillemme. Ihmistä varten  myös edellämainitut laitokset, "miekat", ovat olemassa.
Me tahdomme kuitenkin joskus itsekkäästi ottaa valtaa omiin käsiimme lähimmäisiämme vastaan seurauksista välittämättä.
Näin aiheutetaan paljon ahdistusta ja pelkoa ja niistä muodostuu meille ihmisille turhia ja vääriä "hevosia ja vaunuja". 
Oikein käytettynä esivallan miekka, eli juuri puolustuslaitos, oikeuslaitos ja poliisi pitävät yllä  turvallisuutta ja oikeutta  sekä järjestystä yhteiskunnassamme.

Kirkon tehtävä on julistaa ja puolustaa Jumalan Sanaa.
Jumalan käskyt ovat selkeät ja hyvät  ja ne ovat meidän parhaaksemme. Jeesus antoi myös rakkauden kaksoiskäskyn johin sisältyy nuo kymmenen käskyä:  Jumalan lain.
Jeesus sanoo,  Matteuksen evankeliumin 22 luku jakeet 37-39 :

 " Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi , kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi". Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen tämän vertainen on:" Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi".

Uskomalla Jeesukseen syntiesi sovittajana, synnin, perkeleen ja kuoleman vallan voittajana, ylösnousseena Herrana, saat asettaa toivosi  häneen ja koko tulevaisuutesi turvallisesti hänen suojelukseensa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti