keskiviikko 10. lokakuuta 2012




Olen Mauno Jouppi, 66 vuotias ja isokyröläinen Kristillisdemokraattisen puolueen kuntavaaliehdokas.
Olen naimisissa (ollut jo 46 vuotta) ja  meillä on kaksi aikuista lasta ja kaksi lapsenlasta ja yksi vävy.
Ammatiltani olen ollut kaivinkoneenkuljettaja ja oma maarakennusfirma minulla oli 15 vuotta.
Siirryin työnantajasta työntekijäksi  toiseen maarakennusfirmaan 1988.
Samana vuonna koin hengellisen heräämisen, joka "suomennettuna" tarkoittaa, että sain tulla uskoon.
Jeesus löysi minut, armahti ja antoi syntini anteeksi.
Melkein koko työurani ajan asuimme Vaasassa.
Vaasassa olin politiikassa mukana Kristillisdemokraattisen puolueen jäsenenä. Toimin mm. teknisessä lautakunnassa, kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksen suunnittelujaostossa, sekä vammaisneuvoston jäsenenä ja työllistämistoimikunnan jäsenenä.
Seurakunnassa olen toiminut myös valtuustoissa sekä Vaasassa, että nyt täällä Isossakyrössä
Suomen ev. lut kirkon kirkolliskokouksen jäsenenä toimin 12 vuotta (3 kautta). Jokainen luottamustehtävä on ollut mieluisa ja suuriakin päätöksiä olen toisten jäsenten kanssa voinut vastuullisesti, parhaan tietoni ja taitoni  mukaan, tehdä .
Isossakyrössä olemme asuneet vaimoni kanssa 7 vuotta entisessä kotitalossani Yryselässä.
Isokyröläisillä  on ollut luottamusta minuun ja  tulin valituksi kunnanvaltuustoon edellisissä kunnallisvaaleissa. Sen myötä kunnanhallitustyöskentely on tullut tutuksi ja asioiden kuntalaisten parhaaksi päättäminen on minulle erittäin tärkeää.
Joskus päätökset eivät ole olleet mieluisia, jopa raskaitakin, mutta vaikeatkin päätökset on tehtävä.  Päätöksen teko mieluisissa asioissa on palkitsevaa ja vaikeissa asioissa vahvistavaa, ainakin silloin, kun huomaamme, että olemme onnistuneet päättämään  kuntalaisten asioita parhainpäin.
Luottamushenkilönä olen oppinut sen, että yhteistyössä, yhdessä muiden luottamushenkilöiden kanssa, saa parhaan lopputuloksen. Yksi puu ei pala pesässäkään.
Tuleviin kunnallisvaaleihin lähdin ehdokkaksi, tietäen, että viimeistään tulevalla vaalikaudella on tulossa isoja muutoksia kuntakentässä.
Toivon  että selvitystyötä mahdolliseen kuntayhdistymiseen Isokyrö tekee molempien naapurikuntiensa, sekä Vaasan, että Seinäjoen kanssa, jos ja kun sen aika tulee.
Lähipalvelut ovat erityisen tärkeä osa kuntalaisten elämässä. Sosiaalipalvelut, terveydnehoito, myös kouluterveydenhoito, koulut, päiväkodit, harrastusmahdollisuudet jne. tulee olla kaikkien kuntalaisten saatavilla läheltä.
Vanhuksille tulee varmistaa kotipalvelut ja kuljetukset syrjäisestäkin asuinpaikasta riippumatta.
Me Kristillisdemokraatit olemme myös tehneet aloitteen 5-10 sairaalapaikan  avaamisesta Isonkyrön hoivaosaston yhteyteen.
Emme näe hyvänä sitä, että heikkokuntoisia vanhuksia ja sairaita kuljetetaan edestakaisin  Seinäjoen ja Isonkyrön väliä esimerkiksi suoneenasetettavaa kanyyliä varten, kun omassa kunnassamme on kolme lääkäriä ja ammattitaitoiset hoitajat.
Kunnan itsenäisyys on tulevaisuudessa riippuvainen siitä, minkä verran sadaan valtionosuuksia ja kuinka suuriin veronkorotuksiin olemme suostuvaisia.
Jokaisella meistä on oma "mielisuunta", jos kuntamme on yhdistyyttävä johonkin.
Ehdottomat tosiasiat on otettava huomioon, eikä kukaan tietysti kiellä tunteitakaan mukaanottamista.
Lopputuloksen tulee kuitenkin olla meidän kuntalaisten parhaaksi, eikä vähiten kukkaromme.
Isokyrö on aikamoinen, hieno helmi tässä kahden kaupungin välillä ja sen asukkaille haluan omalta osaltani olla takaamassa hyvät palvelut omassa kunnassa.
Siinäpä tärkeä tehtävä tuleville päättäjille.

Mauno Jouppi Isokyrö
Kristillisdemokraattien ehdokas numero, 79



                             


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti