tiistai 27. marraskuuta 2012

Julki taikka salaa         Kuvassa kyntöaura, jota lapsuuskotini hevonen,Polle, veti ennenkuin siirryttiin traktori kantaan.

Jumalan tiedossa ovat kaikki tulemisemme ja menemisemme.
Herra tietää myös kaikki, ajatuksemme, tekomme ja laiminlyöntimme.  Ei ole maailmassa yhtäkään ihmistä, joka ei olisi jollain tavalla rikkonut Jumalaa ja hänen kymmentä käskyään vastaan.
Rikkomuksemme johtuvat siitä, että olemme luonnostamme jo syntyessämme, syntiinlangennutta sukukuntaa. Emme toteuta sitä, mikä on Jumalan tahto, vaan haromme vastaan. Kimpaannumme, jos meille sanotaan tekomme olevan vastoin Jumalan tahtoa.
Jumala on oikeudenmukainen meitä katsellessaan. Hän asettaa meidät jokaisen samaan asemaan, eikä kukaan  ole parempi toista. Kukaan ihminen ei voi myöskään kerskua hyvyydellään, tai paremmuudellaan.
Eräs Israelilainen fariseus ja opettaja, nimeltään Nikodeemus, oli kiinnostunut Jeesuksesta, kun näki hänen   toimintansa ja sen voiman, joka hänellä oli ihmeitä tehdessään.

Raamatusta,Johanneksen evankeliumin luvusta 3 (jakeet 1-5 ) luemme:
Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä. Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle:" Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet ellei Jumala ole hänen kanssansa".
Jeesus vastasi ja sanoi hänelle:" Totisesti, totisesti minä sanon sinulle; joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
Nikodeemus sanoi hänelle:" Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän jälleen voi mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
Jeesus vastasi:" Totisesti, totisesti minä sanon sinulle; jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan".

Samalla tavalla voimme me kysyä Jeesukselta oman henkilökohtaisen pelastuksemme perään. Useimmat meistä on lapsena kastettu. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
On olemassa ihmisiä, joille usko Jeesukseen on lapsesta saakka ollut elämän kallein asia.
He eivät ole luisuneet pois Jeesuksen luota oman tahdon tielle missään elämänsä vaiheessa. He ovat saaneet opetusta, eläneet Raamatun ohjeiden mukaan, uskoneet omalle kohdalleen Raamatun lupaukset.
He ovat myös kunnioittaneet Jumalan kymmentä käskyä.  

Jumala on pannut jokaisen ihmisen sydämeen taivaskaipuun.
Haemme usein vääristä paikoista ja asioista täyttymystä tuohon kaipuuseen löytämättä kuitenkaan rauhaa sielullemme.
Jumalan tahto on, että kaikki löytäisivät Jeesuksen elämäänsä. Jeesus antaa todellisen rauhan.
Jumala itse myös kutsuu meitä armoistuimen eteen.
Sen takia hän lähetti Jeesuksen tänne maan päälle.
Jeesus oli synnitön, hän sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana ristinkuoleman, meidän syntiemme tähden. Hänet haudattiin hän astui alas tuonelaa,  Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista ja astui ylös taivaisiin, istuu Isän oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.
Sinä saat luottavaisin mielin käydä Jeesuksen eteen ja rukoilla Jeesusta sydämeesi asumaan.Voit tehdä sen mihin vuorokauden aikaan tahansa.
Jeesus puhdistaa sydämesi salatuimmankin sopen pyhällä verellään kaikesta synnistä, kun ne hänelle tunnustat.
Kaikki  väärät teot, sanat, ja ajatukset, joilla olemme rikkoneet Jumalaa ja lähimmäisiämme vastaan saat uskoa anteeksi. Myös se, että sinä voit antaa lähimmäiselle anteeksi hänen sinua vastaan tekemänsä rikkomukset on tärkeää. Herra antaa sinulle siihenkin voiman.

Jeesus lupasi lähettää puolustajan, Pyhän Hengen, omilleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti